2015. szeptember 26., szombat

Új könyvek

Sziasztok! :)

Bocs, hogy mostanában nem jelentkeztünk újabb, és újabb bejegyzésekkel, de elkezdődött az iskola, és nálam legalábbis kemény egy tanév:)

Most pedig egy újdonságokkal teli bejegyzéssel jöttem. Kattints az Elolvasom-ra! :)




Mindenki szereti ha a kedvenc írójától, vagy egy sorozat új könyve megjelenik. Ebben a bejegyzésben a legújabb könyveket hozom nektek!

1. Liz Pichon - Tom Gates

Ezt a könyvet még csak a testvéreim olvasták, de nekik nagyon tetszett. Hasonló műfajban a Zizi naplójához, vagy a Ropi naplójához. Leginkább 8-12-ig ajánlom, de szerintem ezt bárki nyugodtan olvashatja. Mivel én nagyon nem tudok erről a könyvről mesélni, itt van egy kis ajánló:

  A nevem Tom Gates. Amikor a tanáraim nem néznek rám a GUVADT SZEMÜKKEL, akkor szeretek rajzolni, és azon gondolkozni, hogyan idegesíthetném fel DELIÁT. A tanáraim azt hiszik, hogy könnyű elterelni a figyelmemet, és nem tudok koncentrálni. Ami egy kicsit durva vád, mert épp most is NAGYON koncentrálok arra, hogy melyik édességet egyem meg először. Mmmm

Bővebben ITT és ITT

2. Fiona Wood - Vadvilág

Én elsősorban a borítója miatt imádom, sajna még nem olvastam, de a listán helyet szorítottam neki :)

A Vadvilág frissítő, szívhez szóló ifjúsági regény az első szerelemről, a barátságról és a be nem illeszkedésről. Két merőben eltérő szemszögből ismerjük meg a történetet. Az egyik mesélő a rút kiskacsából lett hattyú, Sibylla (Sib), a másik az új lány, Lou, aki nemrég veszítette el a barátját egy tragikus balesetben. A Vadvilág egy középiskolai osztály erdei iskolai története, ahol túlélési és tájékozódási technikákat tanítanak nekik, és ahol megismerhetik a valódi életet az iskola falain kívül. Miközben Sib igyekszik kideríteni, hányadán is áll új, népszerű barátjával és féltékeny legjobb barátnőjével, Lou pedig azért küzd, hogy túlélje a mindennapokat, ez a páratlan páros felismeri, mi - és ki - számít igazán.,,Sib és Lou felváltva mesélnek, így bensőségesen mutatják be az ismeretlen, rideg környezetbe való beilleszkedésért folytatott harcot. Hangjukban érezni az őszinteséget, a sebezhetőséget és a mély érzéseket, amelyek nyomot hagynak majd az olvasóban."Publishers Weekly, kiemelt kritikaFiona Wood forgatókönyv- és regényíró. Six Impossible Things című regénye 2008-ban elnyerte az Elenor Dark Szövetség 2008-as díját, a Readings Alapítvány Glenfern Szövetségének 2009-es díját, és a CBCA 2011-ben jelölte a legjobb ifjúsági regénynek járó díjra. Melbourne-ben él a férjével. 



Nos, ennyi is lett volna mára. Ha tetszett nyomj egy likeot, ellenben, ha nem, dislikeold.

                               Kathrine 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése